Doel 2-3 jaar: De kinderen versieren een spiegeltje met krijt en stickers.
Doel 3-4 jaar: De kinderen knippen een spiegeltje uit papier en versieren hem met stift en stickers.

Tijdens dit thema maken veel gebruik van de spiegel. Puk kijkt in de spiegel naar zichzelf en bekijkt daarmee zijn gezicht goed. Ook kijken we in de spiegel om ons gezicht goed te poetsen of nadat we onze haren hebben gekamd. Daarom knutselen we samen ook een spiegeltje.

  • Y. knipt de spiegel geheel zelfstandig uit. De zilverfolie knip ik voor haar en zij plakt het op. Daarna lekker versieren met stift, krijt en stickers.
  • M. begint met het uitknippen van het spiegeltje. Ze vraagt vervolgens aan mij of ik het af wil maken. Ze mag het van mij zelf doen, want ik weet dat ze het kan. Met de zilverfolie help ik haar. Daarna lekker versieren met stift en stickers.
  • C. knipt zelf in het papier. Ik leg nog even uit hoe hij de schaar vast moet houden. Ik houd vervolgens het papier vast zodat hij goed kan knippen. Na zelf een stuk gedaan te hebben vraagt hij aan mij om het af te maken. De zilverfolie knip ik voor hem en hij plakt het op. Daarna lekker versieren met stift en stickers.
  • Voor MM. en K. knip ik alles uit. Zij kleuren lekker en plakken de stickers zelf op.
Knutselen – Spiegeltje – 2 tot 4 jaar