Voorlezen – Brrr, wat koud! – 0 tot 4 jaar

De kinderen worden voorbereid op het voorleesverhaal “Brrr, wat koud!” en luisteren er voor de eerste keer naar.

Doel 0 tot 1,5: De baby’s kijken naar de plaatjes.
Doel 1,5 tot 4 jaar: De kinderen luisteren naar het voorleesverhaal en reageren erop. De kinderen vertellen wat ze zien op de prenten van het boek.

Brrr, wat koud!

Het verhaal gaat over Gijs en Guusje. Dat zijn twee kinderen die het warm hebben. We bekijken de eerste prent. Gijs en Guusje hebben hun kleren uit gedaan. Denken de kinderen dat Gijs en Guusje het warm hebben? Ik lees het verhaal voor terwijl de kinderen naar de platen kijken. Tijdens het voorlezen beeld ik zoveel mogelijk uit zoals het heet hebben, spetteren, aan het water voelen, enz. We wijzen van alles aan op de prenten zoals het zwembad, de zwembroek en de laarzen.

  • N. kijkt mee naar de platen en luistert naar het verhaal. Hij wijst de ballen aan en zegt dan “Ba”. Verder wijst hij veel aan op de platen en ik benoem wat hij aanwijst.
  • K. benoemd de laarzen, het zwembad en de bal. Als ik vragen aan hem stel dan zegt hij “ja”, op alles. Hij geeft aan dat het water koud is en dat je geen laarzen aan doet in bad. Hij moet erom lachen dat Gijs en Guusje laarzen aan hebben.
zwembad koud
Vrijdag 10 juli