Voorlezen – Als we samen zijn – 0+

Doel: De kinderen kijken en luisteren naar het verhaal.

Het boekje gaat over een familie van vier konijnen. Ze doen allerlei leuke dingen samen zoals springen op het bed, hard rennen buiten, picknicken, in de modder spelen, enz.

  • N. kijkt mee in het boek. Hij wijst van alles aan en brabbelt daarbij.
  • Y.M. leest de titel van het boek voor. Ze benoemd alle dieren in het boek. Ze wijst van alles aan op de platen en verteld er dan wat bij. Ze steekt netjes haar vinger op als ze iets wil zeggen. Dat hoeft van mij niet, maar ze geeft aan dat ze dat leuk vindt. Ze probeert de veren te tellen op de pagina waar de konijnen een kussen gevecht houden. Het zijn echter te veel veren om te kunnen tellen. Ik tel ze daarna voor haar. Het zijn er bijna honderd.
  • Y. merkt op dat de egel ook in het andere boekje zat. Ze telt de vier bijen die we op een plaat zien. Ze wijst papa konijn, het zandkasteel en de zeester aan.
  • M. geeft aan dat de konijnen niet op elkaar mogen springen. “Dat is stout”. De das noemt ze schildpad. Het benoemen van het konijn en de egel gaat prima.
  • J.F. luistert mee naar het verhaal. Hij kan voor mij het konijn aanwijzen. Hij wijst veel aan op de platen. Ik benoem wat hij aanwijst.
Dinsdag 19 mei 2020