Expressie – Knuffeltje hier, knuffeltje daar – 0 tot 4 jaar

Doel 0-1,5 : De baby’s doen een knuffelspelletje en luisteren naar een versje
Doel 1,5-2,5 : De kinderen luisteren naar een versje over knuffelen en beelden dit uit.

Ik geef Puk een kusje op beide wangen en zeg dat ik Puk heel lief vind. Ik geef hem ook een kusje op zijn oren, aai hem over zijn hoofd en over zijn buik. Waar kun je Puk nog meer knuffelen? M. pakt Puk en geeft hem een stevige knuffel. Ik ken ook een versje over knuffelen. Terwijl ik het versje op zeg beeld ik uit wat ik zeg samen met Puk.

Op je wang, in je nek, dat voelt gek!
Kriebel, kriebel, knuffel, knuf
Op je oor, in je haar, dat voelt raar!
Kriebel, kriebel, knuffel, knuf
Op je neus, in je hals, wat is dat toch voor mals?
Een kusje hier, een aaitje daar,
Honderd knuffeltjes bij elkaar!

 • C. geeft Puk een kusje met de knuffel vos. Hij luistert en kijkt naar mij terwijl ik het versje op zeg. Hij lijkt verder weinig interesse te hebben om het mee of na te doen. Na de gezamenlijke activiteit legt C. Puk op bed samen met een knuffel. Met de wekker maakt hij Puk wakker en dan legt hij hem weer op bed. Zo speelt Cas nog eventjes door.
 • M. knuffelt met knorretje. Ze doet mij na terwijl ik het versje op zeg. Ook geeft ze Puk een kusje op zijn neus, nek en wang. Knorretje mag met Puk in bed liggen.
 • N. zit erbij en kijkt naar ons. Hij heeft ook een knuffel om mee te spelen. Deze gooit hij door de kamer. C. en M. geven de knuffel dan terug. Dat is ook een leuk spelletje. N. moet flink lachen. N. geeft Puk ook een kus.

Belangrijke woorden:

 • de aai
 • aaien
 • het haar
 • hoeveel
 • knuffelen
 • het kusje
 • lief
 • de nek
 • het versje
 • de wang
Donderdag 14 mei 2020