Vanaf de week nadat Sinterklaas weg is staat kerstmis centraal. Het huis is gezellig versierd en er word regelmatig naar kerstliedjes geluisterd. Ook lezen we boekjes passend bij het thema.

 

 

 

Het huis versieren vanaf 3 jaar

Het huis is weer aan alle kanten in de kerstsfeer gebracht. De kinderen mochten helpen met het aankleden van de kerstboom. Ze hebben goed hun best gedaan om de ballen in de boom te hangen en ze niet te laten vallen. Al was het nog best lastig om de bal goed in de boom te hangen, dus hier en daar hielp ik toch nog een handje. Een mooi kersttafelkleed, kerstboom, kerstdorpje en zelfs de TV is versierd. Al die lichtjes geven een gezellige sfeer nu de dagen zo lang donker zijn.

 

 

kerstkaarten versturen

 kerstkaarten versturen

Met kerstmis verstuur je kaarten naar je familie en vrienden om ze fijne feestdagen te wensen. Samen met de kinderen hebben we een aantal kerstkaarten verspreid.

 

 

 

Knutselen – kerstballen – 1,5-4 jaar

Doel: De kinderen kleuren met stift en potlood een kerstbal in.
Deze activiteit deed ik individueel met de kinderen. Voornamelijk om er voor te zorgen dat ze de stiften niet in hun mond stoppen. Tijdens deze activiteit kunnen de kinderen kennis maken met stift, hoe je deze vasthoud en hoe je er mee kleurt. De kinderen mogen zelf kiezen met welke kleur ze gaan kleuren. Ik help met de dopjes van de stift af halen en er weer terug op doen. Ik benoem de kleuren die de kinderen gebruiken en probeer te stimuleren dat ze de kleur ook zelf benoemen. Nadien hebben ze er ook nog wat stickers op geplakt.

 

 

 

Knutselen – Kerstboom – 1,5-2 jaar

Doel: De kinderen versieren een kerstboom.
Deze knutselactiviteit doe ik met ieder kind individueel. Ieder kind krijgt een kerstboom. Ik leg uit dat we de kerstboom gaan versieren met glitterstickers. Wat zit er allemaal in een kerstboom? Ik probeer de kinderen de kerstboom en alle verschillende stickers te laten benoemen. Als de kinderen niet weten wat het is dan benoem ik de verschillende dingen. Zo hadden we als stickers; een vogel (duif), kerstboom, ster, muts, kerstman, sneeuwpop, kerstbal, muzieknoot, hert en sneeuwvlok.

                                                                                                                    

Kerststal

 De kinderen spelen graag met de figuren van de kerststal.

(Voor)Lezen

kerstboek kerstmis

We lezen samen boekjes die te maken hebben met het thema Kerst.